onsdag, oktober 29, 2008

Värmen är här!

Brr i morse var det minus 3. Men vi har varmt i huset ändå, för vi har investerat i en luftvärmepump! Det är en makalös manick, som ovandlar kall luft till varm dito (eller tvärtom, om man så vill). Helt otroligt, vi slipper bära ved och passa eldstäder hela kvällarna. Och det är varmt när vi kommer hem, utan att någon har eldat. Automagiskt!
Nu bor vi ju i ett gammalt hus med hallar och prång och trappor, så det är inte helt optimalt med en värmepump. När det blir riktigt kallt måste vi elda i kakelugnen, för värmen från luftvärmepumpen når inte riktigt runt överallt. Men ändå. Vi är SÅ lyckliga!

I helgen är det Allhelgonahelg. En fin och ... eftertänksam högtid, tycker jag. Jag har bundit en egen krans till mammas grav, med granris och ljung och fina kottar. Det kändes bra att göra det själv, att stå där och pyssla och lägga sin själ i det.
Vi ska sjunga i kyrkan på lördag, förstås. Två minnesgudstjänster, med ljuständning och läsning av namnen på de som lämnat församlingen för en ljusare plats. Det är speciellt att sjunga på dessa gudstjänster, det känns extra viktigt att göra sitt bästa av omsorg om de som kommit dit för att minnas sina nära och kära.

1 kommentarer:

Klockan 3:21 em , Anonymous Anonym sa...

Det låter härligt!
Nehe, chansen att vi träffas är inte så liten. Tänkte väl det. :)

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida