måndag, september 24, 2007

Resttips från husmor

Rester av en kyckling, grillad/kokt/ugnsstekt. Rensa bort skinn o ben, fördela i rätt små munsbitar. Tag en bit korv av valfri sort, kanske några prinskorvar, kanske nån starkare variant. Skär i småslantar. Koka 4 port ris med buljongtärning och gurkmeja, sådär ett kryddmått eller så. Ta nån/några grönsaker, tex paprika, lök, coctailtomater. Fördela i munsbitar.

Blanda det gula riset med korven, kycklingen och grönsakerna i en stekpanna. Krydda med lite chiliflakes, blanda gärna i lite russin eller torkade aprikoser i småbitar. Fräs ihop hela klabbet en liten stund, ta i lite olja. Ät denna "panna" med sweet chilisås och/eller soya. Gott och lättsamt, gillas av samtliga familjemedlemmar.

1 kommentarer:

Klockan 9:45 em , Anonymous Anonym sa...

Enkelt, gott och mättande !!! Tack för tipset!

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida