torsdag, mars 02, 2006

H5N1

Vi har 19 st höns. Dom har vi för trivseln - det är kul med en liten flock som går i trädgården och pickar, trevligt med tuppar som gal på morgonen, mysigt med kycklingar som hönsen kläcker fram på de mest olämpliga ställen. Fantastiskt goda ägg blir det också, som en bonus. Nu är det så sorgligt med denna hysteri kring fågelinfluensan - vi måste hålla hönsen inomhus. Visst det går ju bra den här tiden på året - men sen, i vår? Hela grejen är ju att ha dom gå lösa, det enda vi behövt oroa oss för förut är räven och höken. "Ni får väl slakta dom" säger folk, som det vore den enklaste sak i världen. Det är ju våra kompisar! Vi har haft dom sen dom var småkycklingar eller ägg, vi har namn på nästan allihop och vet deras olika karaktärer och egenheter.

Jag förstår att vi måste följa reglerna. Men det är SÅ ledsamt.


Här ser vi Doris, 2 x Barbro, tuppen Petrus samt "Den lilla svarta" ta sig ett smakprov av småfåglarnas lunchbuffé.

3 kommentarer:

Klockan 9:36 fm , Anonymous Anonym sa...

Klart att ni inte skall behöva slakta hönsen. Det här lugnar nog ner sig framåt våren. Eller...

 
Klockan 10:58 fm , Blogger mitt fyrverkeri sa...

Precis... Det är säkert avblåst eller utrunnet i sanden innan du hinner säga kuckeliku.
Men förstår din tanke, djur är ju faktiskt individer.

 
Klockan 3:55 em , Anonymous Anonym sa...

Jag skulle också tro att flunsan är borta till våren. Men kan man inte ha hönsen i en utebur med tak? Då får de väl inte kontakt med varken fåglar eller deras bajs?
Inte vet jag.
Jag har innekatter och bor på 9:e våningen. Där skulle man kunna tro att de var säkra, men i höstas fångade de faktiskt en fågel på balkongen och käkade upp den.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida